Кава Колумбія Ла Лома carbonic maceration свіжообсмажена в зернах від Barista Coffee Roasters
Свжообсмажена кава Колумбя Ла Лома вд BARISTA UA
Колумбія Ла Лома carbonic maceration
495 грн.

Колумбія Ла Лома carbonic maceration

В наявності
Товар в дороге
Смак
Кавун, ром, іриска
Обсмажка
фільтр
Кислотність
ØØØØØØООО
Гірчинка
ØØØООООООО
Солодкість
ØØØØØØØØØО
Оцінка SCA
88
Спосіб приготування
крапельна кавоварка, пуровер, аеропрес, кемекс, френч-прес, турка, чашка, гейзер
495 грн.
loading...
Характеристики
Ферма
Ла Лома
Фермер
Rodrigo Sanchez
Спосіб обробки
carbonic maceration
Різновид
caturra, bourbon
Збір врожаю
жовтень - грудень 2023 рік
Висота зростання, м над рівнем моря
1650
Оцінка Specialty Coffee Association
88
походження
Rodrigo Sanchez
Ферма La Loma розташована в селі Агуа-Негра, муніципалітет Піталіто, на висоті 1650 мнад рівнем моря.

La Loma — це сімейне господарство, яким керує Родріго Санчес Валенсія, продовжуючи традиції, що започаткував його дідусь. На площі 12 га він культивує такі різновиди, як Caturra, Variedad Colombia, Pink Bourbon, Pacamara, Laurina та Gesha. Родріго придбав ферму в 2011 році, щоб експерементувати з обробками та проводити кавові дослідження. Caturra та Bourbon були висаджені на фермі в рамках експерементальної програми. 

МИТА ОБРОБКА CARBONIC MACERATION

Після промивання та депульпації кавові вишні поміщаються в пластикові бочки для бродіння протягом 70 годин з ін’єкцією CO2.  Це допомагає покращити солодкість кави структуру кінцевого напою, окрім посилення фруктових нот кави, зміни на цій першій стадії є більш ферментативними.

Далі вишні проходять процес депульпації та повторно поміщаються в бочки з власним соком, багатим на цукри та мікроорганізми, що посилюють бродіння. Ємкості герметично накривають на 70-94 год, під час яких мікроорганізми починають метаболізувати цукрові ланцюги слизу, розвиваючи кращі ароматичні властивості та кислотність. У ємкості додатково вводиться CO2, який витісняє кисень, наявний у бочках, що призводить до утворення середовища мацерації. Загальний час ферментації буде від 140до 188 годин. Наступний крок - очищення від залишків муселяжу з наступною просушкою 18-22 дні. На останньому етапі - кава відправляється в халлер для видалення всіх верхніх шарів. Кінцевий продукт упаковується у вакуумні мішки і відправляється на експорт.
Відповіді на популярні запитання
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?

Рекомендуємо