Кава Колумбія Ель Порвенір свіжообсмажена в зернах від Barista Coffee Roasters
Свжообсмажена кава Колумбя Ель Порвенр в зернах вд BARISTA UA
Колумбія Ель Порвенір натура
340 грн.

Колумбія Ель Порвенір натура

В наявності
Товар в дороге
Смак
Персик, нектарин, малина
Обсмажка
фільтр
Кислотність
ØØØØØØООО
Гірчинка
ØØОООООООО
Солодкість
ØØØØØØØØОО
Оцінка SCA
87
Спосіб приготування
крапельна кавоварка, пуровер, аеропрес, кемекс, френч-прес, турка, чашка, гейзер
340 грн.
Характеристики
Регіон
Уіла
Спосіб обробки
натура
Різновид
кастільо
Збір врожаю
жовтень 2022 - січень 2023
Висота зростання, м над рівнем моря
1550
Оцінка Specialty Coffee Association
87
походження
Ферма El Porvenir розташованa в громаді La Pradera в муніципалітеті Gigante, Huila (Уіла) — найбільшому кавовому регіоні Колумбії. Регіон Huila розташований поблизу найвищого вулкана країни — Nevado del Huila. Гірська місцевість вплинула на формування тут родючих вулканічних ґрунтів та значної висотності зростання кави з великими коливаннями температури вдень та вночі. Це уповільнює дозрівання вишні, що забезпечує насичені, солодкі і складні чашки. Завдяки цьому Huila відома якістю своєї кави в усьому світі. Місцеві лоти регулярно здобувають визнання на Cup of Excellence, а в 2013 році регіон отримав Denomination of Origin статус.

Більшість ферм в Huila невеликі близько 1-3 га. В основному вони мають власні станції обробки, де каву обробляють, ферментують і промивають, а також інфраструктуру для сушіння кави. Castillo (кастільо) — це гібрид Caturra та Timor, який зараз становить 40% врожаю кави в Колумбії. Вперше він був виведений у 2005 році та названий на честь дослідника Джеймі Кастільо. Цей різновид характеризується помітною стійкістю до листкової іржі, високою щільністю, великими ягодами, чашкою з гладким тілом та збалансованою кислотністю.
Відповіді на популярні запитання
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?

Рекомендуємо