Колумбія Монтебланко carbonic maceration
495 грн.
Колумбія Монтебланко carbonic maceration
В наявності
Товар в дорозі
- Смак
- Манго, кокос, чорниця, карамель
- Обсмажка
- фільтр
- Кислотність
- ØØØØØØООО
- Гірчинка
- ØØØООООООО
- Солодкість
- ØØØØØØØØØО
- Оцінка SCA
- 88
- Спосіб приготування
- крапельна кавоварка, пуровер, аеропрес, кемекс, френч-прес, турка, чашка, гейзер
495 грн.
loading...
Характеристики
- Ферма
- Монтебланко
- Фермер
- Rodrigo Sanchez
- Спосіб обробки
- carbonic maceration
- Різновид
- caturra, bourbon
- Збір врожаю
- 2023-2024 рік
- Висота зростання, м над рівнем моря
- 1730
- Оцінка Specialty Coffee Association
- 88
походження
Ферма Monteblanco розташована в муніципалітеті Асеведо, юрисдикції Сан-Адольфо в селі Ла Токора, в околицях природного національного парку Куева-де-лос-Гуачарос. Середня температура в цій місцевості коливається від 16 до 22 градусів ℃. Територія має хорошу освітленість - 1700 годин на рік, та вологість завдяки близькості річки Суаза. Грунти - переважно вулканічного походження, багаті на азот. Ферма часто тоне в білих хмарах, що опускаються з вершини, через це і отримала свою назву. Monteblanco — це сімейне господарство, яким керує Родріго Санчес Валенсія, продовжуючи традиції, що започаткував його дідусь. На площі 14 га він культивує такі різновиди, як Geisha, Bourbon Pink, Pacamara, Caturra Purple та Caturra Red. Також частина ферми відведена для сушки кави і під станцію митої обробки. Крім того, на території є охолоджувач, який забезпечує стабільну температуру від 10 до 14 градусів ℃ для реалізації холодної ферментації.
МИТА ОБРОБКА CARBONIC MACERATION
Після промивання та депульпації кавові вишні поміщаються в пластикові бочки для бродіння протягом 70 годин з ін’єкцією CO2. Це допомагає покращити солодкість кави структуру кінцевого напою, окрім посилення фруктових нот кави, зміни на цій першій стадії є більш ферментативними.
Далі вишні проходять процес депульпації та повторно поміщаються в бочки з власним соком, багатим на цукри та мікроорганізми, що посилюють бродіння. Ємкості герметично накривають на 70-94 год, під час яких мікроорганізми починають метаболізувати цукрові ланцюги слизу, розвиваючи кращі ароматичні властивості та кислотність. У ємкості додатково вводиться CO2, який витісняє кисень, наявний у бочках, що призводить до утворення середовища мацерації. Загальний час ферментації буде від 140до 188 годин. Наступний крок - очищення від залишків муселяжу з наступною просушкою 18-22 дні. На останньому етапі - кава відправляється в халлер для видалення всіх верхніх шарів. Кінцевий продукт упаковується у вакуумні мішки і відправляється на експорт.
МИТА ОБРОБКА CARBONIC MACERATION
Після промивання та депульпації кавові вишні поміщаються в пластикові бочки для бродіння протягом 70 годин з ін’єкцією CO2. Це допомагає покращити солодкість кави структуру кінцевого напою, окрім посилення фруктових нот кави, зміни на цій першій стадії є більш ферментативними.
Далі вишні проходять процес депульпації та повторно поміщаються в бочки з власним соком, багатим на цукри та мікроорганізми, що посилюють бродіння. Ємкості герметично накривають на 70-94 год, під час яких мікроорганізми починають метаболізувати цукрові ланцюги слизу, розвиваючи кращі ароматичні властивості та кислотність. У ємкості додатково вводиться CO2, який витісняє кисень, наявний у бочках, що призводить до утворення середовища мацерації. Загальний час ферментації буде від 140до 188 годин. Наступний крок - очищення від залишків муселяжу з наступною просушкою 18-22 дні. На останньому етапі - кава відправляється в халлер для видалення всіх верхніх шарів. Кінцевий продукт упаковується у вакуумні мішки і відправляється на експорт.
Відповіді на популярні запитання
-
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
-
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
-
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
-
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
-
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
-
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
Рекомендуємо
-
-
naturra acetic 240 годин
Колумбія Ель Мірадо naturra acetic
Темна смородина, гранат, ігристе
465 грн. -
-