Кава Колумбія Монтебланко carbonic maceration свіжообсмажена в зернах від Barista Coffee Roasters
Свжообсмажена кава Колумбя Монтебланко вд BARISTA UA
Колумбія Монтебланко carbonic maceration
495 грн.

Колумбія Монтебланко carbonic maceration

В наявності
Товар в дорозі
Смак
Манго, кокос, чорниця, карамель
Обсмажка
фільтр
Кислотність
ØØØØØØООО
Гірчинка
ØØØООООООО
Солодкість
ØØØØØØØØØО
Оцінка SCA
88
Спосіб приготування
крапельна кавоварка, пуровер, аеропрес, кемекс, френч-прес, турка, чашка, гейзер
495 грн.
loading...
Характеристики
Ферма
Монтебланко
Фермер
Rodrigo Sanchez
Спосіб обробки
carbonic maceration
Різновид
caturra, bourbon
Збір врожаю
2023-2024 рік
Висота зростання, м над рівнем моря
1730
Оцінка Specialty Coffee Association
88
походження
Rodrigo Sanchez
Ферма Monteblanco розташована в муніципалітеті Асеведо, юрисдикції Сан-Адольфо в селі Ла Токора, в околицях природного національного парку Куева-де-лос-Гуачарос. Середня температура в цій місцевості коливається від 16 до 22 градусів ℃. Територія має хорошу освітленість - 1700 годин на рік, та вологість завдяки близькості річки Суаза. Грунти - переважно вулканічного походження, багаті на азот. Ферма часто тоне в білих хмарах, що опускаються з вершини, через це і отримала свою назву. Monteblanco — це сімейне господарство, яким керує Родріго Санчес Валенсія, продовжуючи традиції, що започаткував його дідусь. На площі 14 га він культивує такі різновиди, як Geisha, Bourbon Pink, Pacamara, Caturra Purple та Caturra Red. Також частина ферми відведена для сушки кави і під станцію митої обробки. Крім того, на території є охолоджувач, який забезпечує стабільну температуру від 10 до 14 градусів ℃ для реалізації холодної ферментації.

МИТА ОБРОБКА CARBONIC MACERATION

Після промивання та депульпації кавові вишні поміщаються в пластикові бочки для бродіння протягом 70 годин з ін’єкцією CO2.  Це допомагає покращити солодкість кави структуру кінцевого напою, окрім посилення фруктових нот кави, зміни на цій першій стадії є більш ферментативними.

Далі вишні проходять процес депульпації та повторно поміщаються в бочки з власним соком, багатим на цукри та мікроорганізми, що посилюють бродіння. Ємкості герметично накривають на 70-94 год, під час яких мікроорганізми починають метаболізувати цукрові ланцюги слизу, розвиваючи кращі ароматичні властивості та кислотність. У ємкості додатково вводиться CO2, який витісняє кисень, наявний у бочках, що призводить до утворення середовища мацерації. Загальний час ферментації буде від 140до 188 годин. Наступний крок - очищення від залишків муселяжу з наступною просушкою 18-22 дні. На останньому етапі - кава відправляється в халлер для видалення всіх верхніх шарів. Кінцевий продукт упаковується у вакуумні мішки і відправляється на експорт.
Відповіді на популярні запитання
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?

Рекомендуємо

  • гейша
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Колумбія Альто Сіело гейша

    Колумбія Альто Сіело гейша

    Мандарин, лічі, білі квіти, улун, мед

    545 грн.
  • naturra acetic 240 годин
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Колумбія Ель Мірадо naturra acetic

    Колумбія Ель Мірадо naturra acetic

    Темна смородина, гранат, ігристе

    465 грн.
  • Рекомендуємо
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Колумбія Ель Порвенір натура фільтр

    Колумбія Ель Порвенір натура фільтр

    Персик, нектарин, малина

    від 365 грн.
  • carbonic maceration
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Колумбія Ла Лома carbonic maceration

    Колумбія Ла Лома carbonic maceration

    Кавун, ром, іриска

    від 495 грн.