Кава Сальвадор Ель Запоте свіжообсмажена в зернах від Barista Coffee Roasters
Свжообсмажена кава в зернах Сальвадор Ель Запоте вд BARSITA COFFEE ROASTERS - безкоштовна доставка BARSITA UA
Сальвадор Ель Запоте фільтр
415 грн.

Сальвадор Ель Запоте фільтр

В наявності
Товар в дорозі
Смак
Темний виноград, гранат, віскі
Обсмажка
фільтр
Кислотність
ØØØØØООООО
Гірчинка
ØØØООООООО
Солодкість
ØØØØØØØØОО
Оцінка SCA
85.5
Спосіб приготування
крапельна кавоварка, пуровер, аеропрес, кемекс, френч-прес, турка, чашка, гейзер
415 грн.
loading...
Характеристики
Регіон
Моразен
Ферма
Ель Запоте
Спосіб обробки
натуральний
Різновид
cuscatleco
Збір врожаю
березенб 2024 рік
Оцінка Specialty Coffee Association
85.5
походження
Сальвадор ферма Сан Хосе Маурцо Ескалон barista ua
Ця кава походить із ферми El Zapote у громаді Пуебло-В’єхо (Pueblo Viejo), Перкін (Perquin) у департаменті Моразан (Morazan), у кавовому регіоні Cacahuatique Mountain Range на північному сході Сальвадору. 

Місцевість характеризується глинистими ґрунтами. Клімат області тропічний із середньою температурою 25°C і кількістю опадів 1100 мм. Місцева кава має профіль з кремовим тілом, середньою кислинкою та карамельною солодкістю. На території збереглися вікові ліси, в тіні яких фермери і вирощують кавові дерева.

Cuscatleco – один з найпопулярніших різновидів серед місцевих фермерів. Це гібрид сорту Villa Sarchi і Timor T5296, створений Інститутом PROCAFÉ в Сальвадорі. Основними характеристиками Cuscatleco є: висота зростання до 1600 м.н.р.м., стійкість до листової іржі, округлий профіль чашки з більш тонкими та насиченими смаками завдяки тривалому періоду дозрівання, а також нестабільність від одного покоління до іншого.

Ферма El Zapote була заснована в 1940 році сім'єю Сезара Белла. Назва пов'язана з деревом запоте, що росте на території. Ферма простягнулась на гірському хребті Науатеріке, звідки відкриваються прекрасні краєвиди переважно хвойних лісів, річкової долини та дикої природи.

Основним сортом, який вирощують в El Zapote, є Cuscatleco. Крім того, родина також вирощує фруктові дерева (апельсини, лимони, банани, авокадо, сапоти) для власного споживання.

Відповіді на популярні запитання
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?

Спробуйте

  • Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Колумбія Ель Порвенір натура фільтр

    Колумбія Ель Порвенір натура фільтр

    Персик, нектарин, малина

    від 365 грн.
  • carbonic maceration
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Колумбія Ла Лома carbonic maceration

    Колумбія Ла Лома carbonic maceration

    Кавун, ром, іриска

    від 495 грн.
  • carbonic maceration
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Колумбія Монтебланко carbonic maceration

    Колумбія Монтебланко carbonic maceration

    Манго, кокос, чорниця, карамель

    від 495 грн.
  • Рекомендуємо
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Сальвадор Сан Габріель еспресо

    Сальвадор Сан Габріель еспресо

    Чорниця, фінік, горіхове праліне, карамель

    від 365 грн.