Сальвадор Эль Кармен лот 15
228 грн.
Вкусовой профиль
- Аромат
- вишня, желтое яблоко, желтый виноград
- Букет
- карамель, вишня, желтое яблоко, желтый виноград
- Тело
- компотное
- Послевкусие
- продолжительное, фруктовое
Характеристики
- Регион
- Санта Роза
- Ферма
- Эль Кармен
- Фермер
- Маурицио Эскалон
- Разновидность
- бурбон, пакас
- Способ обработки
- натуральная, сушка на африканских кроватях
- Сбор урожая
- декабрь-март 2021
- Высота произрастания, м над уровнем моря
- 850
- Оценка Specialty Coffee Association
- 83.75
Происхождение
Територія, на якій розташована ферма, перебуває у зоні вологого тропічного клімату. Регулярні атмосферні опади чудово підходять для вирощування спешелті кави. По сусідству з фермою можна знайти столітні дуби та кипариси.
Mauricio Escalon належить до династії кавових виробникыв, які розпочали свою кавовову історію ще в 1800-х роках. Сьогодні сім'я Escalon володіє 10 фермами та 2 станціями обробки зеленої кави. Mauricio являється керуючим експортної компанії Cafescal Specialty Coffee. До його компетенції входять як адміністративні питання функціонування компанії, так і контроль агро-процесів на родинних фермах: визначити період збору ягід, прийняти рішення про спосіб обробки та ферментації зерна тощо.
У Флоренсії Mauricio здобув фах архітектора, але у Колумбії довгий час не затримався та повернувся в рідний Ель Сальвадор, де почав працювати у великій будівельній компанії.
У 1990-их роках у сімейному кавовому бізнесі розпочалась криза і батько попросив Mauricio допомогу у відновленні становища господарства. Хоча Mauricio і займався архітектурою, щоденні розмови про каву вдома сприяли тому, що хлопець повністю орієнтувався в галузі. Mauricio зауважив, що варто побудувати додаткову станцію обробки та більше уваги приділяти самим фермам. Так заснувалась компанія Cafescal.
Фінка El Carmen розташована в регіоні Apaneca неподалік заповідної зони та вулкану Ilamatepec. Площа плантації складає 29 га. Глинистий грунт відмінно підходить для вирощування спешелті кави.
Основні сорти кави, які тут вирощуються: Bourbon, Sarchimor, Pacas, Colombia, CR-95.
У Флоренсії Mauricio здобув фах архітектора, але у Колумбії довгий час не затримався та повернувся в рідний Ель Сальвадор, де почав працювати у великій будівельній компанії.
У 1990-их роках у сімейному кавовому бізнесі розпочалась криза і батько попросив Mauricio допомогу у відновленні становища господарства. Хоча Mauricio і займався архітектурою, щоденні розмови про каву вдома сприяли тому, що хлопець повністю орієнтувався в галузі. Mauricio зауважив, що варто побудувати додаткову станцію обробки та більше уваги приділяти самим фермам. Так заснувалась компанія Cafescal.
Фінка El Carmen розташована в регіоні Apaneca неподалік заповідної зони та вулкану Ilamatepec. Площа плантації складає 29 га. Глинистий грунт відмінно підходить для вирощування спешелті кави.
Основні сорти кави, які тут вирощуються: Bourbon, Sarchimor, Pacas, Colombia, CR-95.
В Ель Сальвадорі період збору врожаю триває з грудня по березень.
Після збору ягоди промивають та очищають від флотерів. Найбільш стиглі та якісні вишні відправляють на патіо, де їх рівномірно розкладають для просушування, регулярно перемішують та калібрують. Для сушіння використовуються спеціальні навіси над землею — так звані “африканські ліжка”.
Натуральний спосіб обробки зеленої кави зародився на просторах Африки та, по праву, вважається одним із найстаріших. Окрім того, натуральний метод вилучення зерна з ягоди являється найбільш доброзичливим по відношенню до природи, оскільки у процесі виробництва використовується мінімальна кількість водних ресурсів.
Натуральна обробка триває близько 3-4 тижнів та є однією з найдовших методів. Каву сушать до моменту коли шкірка ягід набуває яскраво вираженого темного кольору, а зерно повністю відділяється від висушеної м'якоті, що легко визначити за характерним постукуванням зерна в середині засохлої оболонки. Сушіння триває до моменту, коли вміст вологи у зерні досягає 12%.
Натуральний метод обробки є одним із найпростіших та підступних водночас: оскільки зерно сушиться у вишні, а там міститься велика кількість цукрів, у ході обробки можуть розпочатись процеси ферментації або кава почне пліснявіти. Тому, під час сушіння важливо ретельно перемішувати ягоди та відбирати дефекти.
Після сушіння ягоди збирають у мішки, для того, щоб зерно обмінялось вологістю. Останній етап - зерно відправляють у халер, щоб зняти всі верхні шари. Готовий продукт упаковують у 69-кг джутові мішки із захистом GrainPro та відправляють на експорт.
Після збору ягоди промивають та очищають від флотерів. Найбільш стиглі та якісні вишні відправляють на патіо, де їх рівномірно розкладають для просушування, регулярно перемішують та калібрують. Для сушіння використовуються спеціальні навіси над землею — так звані “африканські ліжка”.
Натуральний спосіб обробки зеленої кави зародився на просторах Африки та, по праву, вважається одним із найстаріших. Окрім того, натуральний метод вилучення зерна з ягоди являється найбільш доброзичливим по відношенню до природи, оскільки у процесі виробництва використовується мінімальна кількість водних ресурсів.
Натуральна обробка триває близько 3-4 тижнів та є однією з найдовших методів. Каву сушать до моменту коли шкірка ягід набуває яскраво вираженого темного кольору, а зерно повністю відділяється від висушеної м'якоті, що легко визначити за характерним постукуванням зерна в середині засохлої оболонки. Сушіння триває до моменту, коли вміст вологи у зерні досягає 12%.
Натуральний метод обробки є одним із найпростіших та підступних водночас: оскільки зерно сушиться у вишні, а там міститься велика кількість цукрів, у ході обробки можуть розпочатись процеси ферментації або кава почне пліснявіти. Тому, під час сушіння важливо ретельно перемішувати ягоди та відбирати дефекти.
Після сушіння ягоди збирають у мішки, для того, щоб зерно обмінялось вологістю. Останній етап - зерно відправляють у халер, щоб зняти всі верхні шари. Готовий продукт упаковують у 69-кг джутові мішки із захистом GrainPro та відправляють на експорт.
Ответы на популярные вопросы
-
Какую обжарку выбрать: под фильтр или эспрессо?
-
Какую обжарку выбрать: под фильтр или эспрессо?
-
Что такое спешелти кофе и что означают баллы кофе?
-
Что такое спешелти кофе и что означают баллы кофе?
-
Что означают названия фруктов, сладостей и так далее в описании вкуса кофе?
-
Что означают названия фруктов, сладостей и так далее в описании вкуса кофе?
Соседние товары
-
-
Рекомендуємо
Гватемала Ла Каскада натуральна анаеробна
Манго, банан, червоний виноград, віскі та чайна роза
від 316 грн. -
-