Кофе Гватемала Ла Каскада свежеобжаренный в зёрнах от Barista Coffee Roasters
Свежеобжаренный спешелти кофе Гватемала Ла Каскада анаэробная обработка
Гватемала Ла Каскада натуральна анаеробна
316 грн.

Гватемала Ла Каскада натуральна анаеробна

В наявності
Товар в дороге
Новинка
Новый урожай
› Direct Trade
Смак
Манго, банан, червоний виноград, віскі та чайна роза
Обсмажка
фільтр
Кислотність
ØØØØØØОООО
Гірчинка
ØØØØОООООО
Солодкість
ØØØØØØØØОО
Оцінка SCA
88.25
Спосіб приготування
крапельна кавоварка, пуровер, аеропрес, кемекс, френч-прес, турка, чашка, гейзер
316 грн.


Вкусовой профиль
Аромат
фруктовый, с нотами алкоголя, тропические фрукты, молочный шоколад
Букет
Манго, банан, красный виноград, виски
Послевкусие
длительное, богатое
Тело
сочное, жевательное
Характеристики
Регион
Каногитас
Ферма
Ла Каскада
Фермер
Eliseo Emigdio Carrillo Mendoza
Разновидность
бурбон, катуаи
Обработка
натуральная, анаэрорбная ферментация 90 часов
Сбор урожая
февраль-март 2021
Высота произрастания
1700 метров над уровнем моря
Оценка Specialty Coffee Association
88,25
Походження
1
Eliseo Carrillo родился в регионе San Pedro Necta, который всегда обладал репутацией одного из лучших мест для выращивания спешелти кофе. Судьба человека была предопределена.
2
Вспоминая свою юность, когда Елисео еще помогал родителям на ферме, он говорит об особо тяжелых условиях работы в отрасли — поскольку высокое качество зерна не оценивалась надлежащим образом, производители не придавали этому показателю особого внимания. Однако сейчас дон Елисео нашел другой подход к работе — мелкие производители объединяются в небольшие ассоциации и таким образом имеют возможность работать напрямую с теми международными компаниями, которые способны по достоинству оценить высокое качество кофе.

Дон Елисео рад, что имеет возможность быть причастным к огромному миру кофе и вносить свой вклад в развитие спешелти индустрии. Своей неутомимым ежедневным трудом он заботится о том, чтобы достойно представлять родную Гватемалу на международной арене и обеспечить счастливое будущее следующим поколениям, которые, как надеется Елисео, продолжат дело всей его жизни.
3

Eliseo Carrillo народився у регіоні San Pedro Necta, який завжди володів репутацією одного з найкращих місць для вирощування спешелті кави. Доля чоловіка була наперед визначена.

Згадуючи свою юність, коли допомагав батькам на фермі, чоловік говорить про особливо важкі умови в галузі — оскільки висока якість зерна не оцінювалась належним чином, виробники не надавали цьому показнику особливої уваги. Проте зараз дон Eliseo знайшов інший підхід до роботи - дрібні виробники об'єднуються у невеликі асоціації і таким чином мають можливість працювати напряму із тими міжнародними компаніями, які здатні гідно оцінити високу якість кави з Huehuetenango.

Дон Eliseo радий, що має можливість бути причетним до величезного світу кави та вносити свій вклад у розвиток спешелті індустрії. Своєю невтомною щоденною працею він дбає про те, щоб гідно представляти рідну Гватемалу на міжнародній арені та забезпечити щасливе майбутнє наступним поколінням, які, як сподівається Eliseo Carrillo, продовжать справу всього його життя.

Натуральна обробка

Натуральний спосіб обробки зеленої кави зародився на просторах Африки та, по праву, вважається одним із найстаріших. Окрім того, натуральний метод вилучення зерна з ягоди являється найбільш доброзичливим по відношенню до природи, оскільки у процесі виробництва використовується мінімальна кількість водних ресурсів.

У Гватемалі період збору врожаю триває з листопада по квітень.

Після збору ягоди промивають та очищають від флуотерів. Найбільш стиглі та якісні вишні відправляють на патіо, де їх рівномірно розкладають для просушування, регулярно перемішують та калібрують. Для сушіння використовуються спеціальні навіси над землею — так звані «африканські ліжка».

Натуральна обробка триває близько 3-4 тижнів та є однією з найтриваліших, — каву сушать до того часу коли шкірка ягід набуває яскраво вираженого темного кольору, а зерно повністю відділяється від висушеної м'якоті, що чути за характерним постукуванням зерна в середині засохлої оболонки. Сушіння триває до моменту, коли вміст вологи у зерні досягає 12%.

Натуральний метод обробки є одним із найпростіших та підступних водночас: оскільки зерно сушиться у вишні, а там міститься велика кількість цукрів, у ході обробки можуть розпочатись процеси ферментації або кава почне пліснявіти. Тому, під час сушіння важливо ретельно перемішувати ягоди та відбирати дефекти.

Після сушіння ягоди збирають у мішки, для того, щоб зерно обмінялось вологістю. Останній етап — зерно відправляють у халер, щоб зняти всі верхні шари. Готовий продукт упаковують у 69-кг джутові мішки із захистом GrainPro та відправляють на експорт.

Бурбон

Бурбон — найвідоміший з усіх сортів бурбонського походження та є природною мутацією різновиду Типіка. Зустрічається у жовтому та червоному кольорі, рідше — оранжевому. Вперше на американську частину світу сорт був завезений 1860 р у Бразилію, а звідти широко поширився по всій Північній, Центральній та Південній Америці. Зараз найчастіше культивується в таких країнах, як Ель Сальвадор, Гватемала, Гондурас та Перу. Дерева досить високі. Перший врожай культура дає на 4-ий рік після посадки. Розмір ягід - середній.

Катурра

Сорт Катурра відкритий у 1937 р в Бразилії та являється природною мутацією Бурбону. Вимагає належної організації господарства, оскільки, за рахунок високої врожайності та неналежного догляду, дерева можуть виснажитись та загинути. Карликовість та висока щільність гілок дозволяють висаджувати велику кількість саджанців на невеликій площині. Найзручніший ручний метод збору врожаю. Ягоди бувають червоного та жовтого кольору. Перший урожай можна отримати на 3-ій рік після посадки.

Катурра є одним з найпоширеніших та, водночас, найбільш економічно вигідний сорт кави у Центральній Америці. Часто, даний різновид приймають за основу для селекції інших нових сортів.

Паче

Паче — природна мутація сорту Типіка спричинена появою гену, що впливає на карликовість рослин. Сорт був виявлений в 1949 р в Гватемалі на фермі Brito в Santa Cruz Naranjo, Santa Rosa. Різновид не вибагливий у догляді, але і не стійкий до хвороб рослин або впливу шкідників.

За рахунок компактного розміру дерева можна висаджувати на близькій відстані один від одного і тим самим впливати на врожайність. Культура найбільш пристосована до росту на висотах більше 1200 м.н.р.м та в регіонах, де простежується не більше 2500 міліметрів опадів на рік. Перший врожай збирають на 4-ий рік після посадки.

Соседние товары