Кава Руанда Кіято свіжообсмажена в зернах від Barista Coffee Roasters
Свжообсмажена кава Руанда Кято в зернах вд BARISTA UA
Руанда Кіято анаеробна фільтр
389 грн.

Руанда Кіято анаеробна фільтр

В наявності
Товар в дороге
Смак
Тропічні фрукти, ківі, нектарин, квіти
Обсмажка
фільтр
Кислотність
ØØØØØООООО
Гірчинка
ØØØООООООО
Солодкість
ØØØØØØØØОО
Оцінка SCA
87.25
Спосіб приготування
крапельна кавоварка, пуровер, аеропрес, кемекс, френч-прес, турка, чашка, гейзер
389 грн.
loading...
Характеристики
Регіон
Вестерн
Кооператив
Кіято
Різновид
червоний бурбон
Спосіб обробки
анаеробна
Збір врожаю
березень - червень 2023 рік
Висота зростання, м над рівнем моря
1850-2200
Оцінка Specialty Coffee Association
87.25
походження
Руанда Киято лот 99
Фермери Кооперативу CYATO володіють кавовими плантаціями навколо лісу NYUNGWE, котрий сприятливо позитивно впливає на вирощування кави не тільки через велику кількість бджіл, але й через те, що має багатий на чорний перегній грунт. У цьому регіоні також знаходиться озеро Ківу, яке забезпечує прохолодний та вологий клімат. Поєднання всіх цих факторів дає унікальну каву. Кава вирощується у фермерському кооперативі Абадатезука, 256 членів якого (50% жінки) вирощують каву на площі понад 110 га. Через велику висоту, достатню кількість опадів і постійну температуру цілий рік кава, що вирощується в цій місцевості, відома своїм смаком та якістю.

Станція митої обробки CYATO розпочала свою роботу в 2017 році, коли вона належала пану Фіделе, і компанія Tropic Coffee зрештою викупила її в 2019 році, і тепер вона знаходиться під його повним керуванням. Виробнича потужність підприємства становить понад 300 тонн ковової ягоди за сезон. Через прохолодну погоду сезон збирання врожаю продовжено до липня.

Сушіння кави у прохолодному кліматі, наприклад у лісі NYUNGWE, є одним із вирішальних факторів для виробництва високоякісної кави. Він надає кавовим зернам сильний кавовий смак та приємний аромат, а також збільшує термін зберігання кави. В CYATO є добре організовані групи фермерів, які обробляють цю плантацію навколо лісу і проходять ретельне навчання з питань кращого ведення сільського господарства, щоб допомогти зберегти комах-запилювачів та покращити виробництво кави.

В кооперативі CYATO не використовують жодних синтетичних добрив або пестицидів, щоб зберегти життя всіх цих комах, які діють як запилювачі кави, особливо бджіл та інших істот, які роблять свій внесок у якість, яку нам так потрібно отримати.

АНАЕРОБНА ОБРОБКА

Нещодавно на кооперативі запровадили спеціальну обробку натуральної кави, відому як «анаеробна ферментація». У цьому методі перед сушінням кави добре відсортована і випливша кава поміщається в закрите середовище (резервуар), де кава ферментується в безкисневому середовищі. У цьому резервуарі вони з'єднуються трубкою, щоб випускати газ, що утворюється у процесі ферментації. Бродіння може тривати від 24 годин до 48 годин та може бути збільшено до 72 годин, залежно від переважаючої погоди.
ВІДПОВІДІ НА ПОПУЛЯРНІ ЗАПИТАННЯ
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?

Спробуйте