Кофе Гондурас Белла Виста свежеобжаренный в зернах от Barista Coffee Roasters
Свжообсмажена кава Гонлурас Белла Вста в зернах вд BARISTA UA
Гондурас Белла Віста анаеробна 72 год
328 грн.

Гондурас Белла Віста анаеробна 72 год

В наявності
Товар в дороге
Смак
Слива, рожевий виноград, вершки, ром
Обсмажка
фільтр
Кислотність
ØØØØØØОООО
Гірчинка
ØØØООООООО
Солодкість
ØØØØØØОООО
Оцінка SCA
86.5
Спосіб приготування
френч-прес, аеропрес, чашка, крапельна кавоварка, гейзер, турка, пуровер, кемекс
328 грн.


Finca-La-Tina-Honduras
ХАРАКТЕРИСТИКИ
РЕГІОН
КОПАН
ДЕПАРТАМЕНТ
ОКСІДЕНТЕ
ФЕРМЕР
OLIVERIO LÓPEZ LARA
РІЗНОВИД
ЧЕРВОНИЙ КАТУАІ-ЛЕМПІРА
СПОСІБ ОБРОБКИ
АНАЕРОБНА 72 ГОДИНИ
ЗБІР ВРОЖАЮ
ЛЮТИЙ-БЕРЕЗЕНЬ 2023
ОЦІНКА SPECIALITY COFFEE ASSOSIATION
86.5
ПОХОДЖЕННЯ
Finca Bella Vista, що належить дону Oliverio López Lara, розташована в громаді Гуальме Коркін-Копан, приблизно за 10 кілометрів на південний схід від центру міста, на середній висоті 1450 метрів над рівнем моря. Завдяки режиму опадів, низькій температурі, родючості ґрунту та біорізноманіттю навколишнього середовища — ця територія має чудові умови для виробництва спешелті кави.

Ферма є родинною спадщиною, що вже понад 100 років обробляється сім'єю дона Оліверіо Лара. Назву Bella Vista плантація отримала завдяки мальовничим панорамам місцевості, що відкриваються з неї. 

Bella Vista є одним із понад 200 виробничих партнерів кооперативу Aruco, який бувзаснований у 2006 році 14 фермерами з Коркіна. Компанія Aruco надає усім членам кооперативу технічну і грошову допомогу та забезпечує маркетинг зеленого зерна на міжнародному рівні. Такий підхід забезпечує високу продуктивність праці та екологічну стійкість у виробництві, а також сприяє всебічному розвитку сімей у регіоні. Крім того, Aruco підтримують місцеві освітні та суспільні проєкти, центри охорони здоров'я.

Кооператив має власну станцію обробки, оснащену модульними секціями для митої обробки тасушіння. У процесі ферментації використовується екологічне обладнання, яке мінімалізує споживання води, а гаряче повітря для просушування зерна отримують шляхом спалювання лушпиння кави у спеціальних печах.

ОБРОБКА NATURAL ANAEROBIC 72 ГОД

Вся кава ретельно відбирається вручну перед доставкою в центр збору. Потім ягоди розміщують в ємності, з яких повністю відкачують повітря. Процес ферментації в анаеробному середовищі триває 72 год. Після цього каву підсушують до тих пір, поки шкірка ягід не набуде вираженого темного кольору, а зерно повністю не відокремиться від висохлої м'якоті. Це можна визначити за характерним його постукуванням зерна в середині висохлої оболонки. 

Сушка триває дотих пір, поки вологість зерна не досягне 12%. Потім ягоди збирають в мішки і зберігають так кілька місяців.
На останньому етапі — кава відправляється в халлер для видалення всіх верхніх шарів. Кінцевий продукт упаковується в джутові мішки із захистом GrainPro і відправляється на експорт.

Спробуйте