Колумбія Альто Сіело гейша
545 грн.
Колумбія Альто Сіело гейша
В наявності
Товар в дорозі
- Смак
- Мандарин, лічі, білі квіти, улун, мед
- Обсмажка
- фільтр
- Кислотність
- ØØØØØØООО
- Гірчинка
- ØØØООООООО
- Солодкість
- ØØØØØØØØØО
- Оцінка SCA
- 89
- Спосіб приготування
- крапельна кавоварка, пуровер, аеропрес, кемекс, френч-прес, турка, чашка, гейзер
545 грн.
loading...
Характеристики
- Ферма
- Альто Сіело
- Спосіб обробки
- натуральний
- Різновид
- гейша
- Фермер
- ANYELO EDUARDO SOSA
- Збір врожаю
- 2022-2023 рік
- Висота зростання, м над рівнем моря
- 1450
- Оцінка Specialty Coffee Association
- 89
походження
Anyelo Eduardo Sosa Gonzales — виробник із понад 20-річним досвідом. Він володіє фермою Alto Cielo площею 9 га, розташованою в громаді El Cogollo в муніципалітеті Gigante, Huila — найбільшому кавовому регіоні Колумбії.
Регіон Huila розташований поблизу найвищого вулкана країни — Nevado del Huila. Гірська місцевість вплинула на формування тут родючих вулканічних ґрунтів та значної висотності зростання кави з великими коливаннями температури вдень і вночі. Це уповільнює дозрівання вишні, що забезпечує насичені, солодкі і складні чашки. Завдяки цьому Huila відома якістю своєї кави в усьому світі. Місцеві лоти регулярно здобувають визнання на Cup of Excellence, а в 2013 році регіон отримав Denomination of Origin статус.
Більшість ферм в Huila невеликі: близько 1-3 га. В основному вони мають власні станції обробки, де каву обробляють, ферментують і промивають, а також інфраструктуру для сушіння кави.
Коли Anyelo успадкував ферму від свого батька, там було понад 500 дерев Caturra.Відтоді фермер вирішив урізноманітнити свої плантації та висадив також сорти Gesha та Tabi. Тепер останні становлять більшість на фермі, тому Anyelo називає своє господарство «Табіленд». У 2017 році кава з Alto Cielo отримала друге місце в рейтингу Best of Huila.
НАТУРАЛЬНА ОБРОБКА
Після збору ягоди промивають та очищають від флуотерів. Найбільш стиглі та якісні вишні відправляють на патіо, де їх рівномірно розкладають для просушування у спеціальних теплицях.
Сушка триває 20 днів, до моменту, коли шкірка ягід набуває яскраво вираженого темного кольору, а зерно повністю відділяється від висушеної м'якоті, що перевіряють за характерним постукуванням зерна в середині засохлої оболонки. Вміст вологи у зерні має досягати 10-12%. На цьому етапі важливо ретельно перемішувати ягоди та відбирати дефекти.
Після сушіння ягоди збирають у мішки, а перед відправкою на експорт зерно очищають від верхніх шарів за допомогою халеру та упаковують у джутові мішки.
Регіон Huila розташований поблизу найвищого вулкана країни — Nevado del Huila. Гірська місцевість вплинула на формування тут родючих вулканічних ґрунтів та значної висотності зростання кави з великими коливаннями температури вдень і вночі. Це уповільнює дозрівання вишні, що забезпечує насичені, солодкі і складні чашки. Завдяки цьому Huila відома якістю своєї кави в усьому світі. Місцеві лоти регулярно здобувають визнання на Cup of Excellence, а в 2013 році регіон отримав Denomination of Origin статус.
Більшість ферм в Huila невеликі: близько 1-3 га. В основному вони мають власні станції обробки, де каву обробляють, ферментують і промивають, а також інфраструктуру для сушіння кави.
Коли Anyelo успадкував ферму від свого батька, там було понад 500 дерев Caturra.Відтоді фермер вирішив урізноманітнити свої плантації та висадив також сорти Gesha та Tabi. Тепер останні становлять більшість на фермі, тому Anyelo називає своє господарство «Табіленд». У 2017 році кава з Alto Cielo отримала друге місце в рейтингу Best of Huila.
НАТУРАЛЬНА ОБРОБКА
Після збору ягоди промивають та очищають від флуотерів. Найбільш стиглі та якісні вишні відправляють на патіо, де їх рівномірно розкладають для просушування у спеціальних теплицях.
Сушка триває 20 днів, до моменту, коли шкірка ягід набуває яскраво вираженого темного кольору, а зерно повністю відділяється від висушеної м'якоті, що перевіряють за характерним постукуванням зерна в середині засохлої оболонки. Вміст вологи у зерні має досягати 10-12%. На цьому етапі важливо ретельно перемішувати ягоди та відбирати дефекти.
Після сушіння ягоди збирають у мішки, а перед відправкою на експорт зерно очищають від верхніх шарів за допомогою халеру та упаковують у джутові мішки.
Відповіді на популярні запитання
-
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
-
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
-
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
-
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
-
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
-
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
Рекомендуємо
-
-
-
naturra acetic 240 годин
Колумбія Ель Мірадо naturra acetic
Темна смородина, гранат, ігристе
465 грн. -