Кава Колумбія Альто Сіело гейша натура свіжообсмажена в зернах від Barista Coffee Roasters
Свжообсмажена кава Колумбя Альто Село вд BARISTA UA
Колумбія Альто Сіело гейша
525 грн.

Колумбія Альто Сіело гейша

В наявності
Товар в дороге
Смак
Мандарин, лічі, білі квіти, улун, мед
Обсмажка
фільтр
Кислотність
ØØØØØØООО
Гірчинка
ØØØООООООО
Солодкість
ØØØØØØØØØО
Оцінка SCA
89
Спосіб приготування
крапельна кавоварка, пуровер, аеропрес, кемекс, френч-прес, турка, чашка, гейзер
525 грн.
loading...
Характеристики
Ферма
Альто Сіело
Спосіб обробки
натуральний
Різновид
гейша
Фермер
ANYELO EDUARDO SOSA
Збір врожаю
2022-2023 рік
Висота зростання, м над рівнем моря
1450
Оцінка Specialty Coffee Association
89
походження
Capture-decran-2021-02-11-a-10 37 29-1-1536x848
Anyelo Eduardo Sosa Gonzales — виробник із понад 20-річним досвідом. Він володіє фермою Alto Cielo площею 9 га, розташованою в громаді El Cogollo в муніципалітеті Gigante, Huila — найбільшому кавовому регіоні Колумбії.
Регіон Huila розташований поблизу найвищого вулкана країни — Nevado del Huila. Гірська місцевість вплинула на формування тут родючих вулканічних ґрунтів та значної висотності зростання кави з великими коливаннями температури вдень і вночі. Це уповільнює дозрівання вишні, що забезпечує насичені, солодкі і складні чашки. Завдяки цьому Huila відома якістю своєї кави в усьому світі. Місцеві лоти регулярно здобувають визнання на Cup of Excellence, а в 2013 році регіон отримав Denomination of Origin статус.
Більшість ферм в Huila невеликі: близько 1-3 га. В основному вони мають власні станції обробки, де каву обробляють, ферментують і промивають, а також інфраструктуру для сушіння кави.

Коли Anyelo успадкував ферму від свого батька, там було понад 500 дерев Caturra.Відтоді фермер вирішив урізноманітнити свої плантації та висадив також сорти Gesha та Tabi. Тепер останні становлять більшість на фермі, тому Anyelo називає своє господарство «Табіленд». У 2017 році кава з Alto Cielo отримала друге місце в рейтингу Best of Huila.

НАТУРАЛЬНА ОБРОБКА

Після збору ягоди промивають та очищають від флуотерів. Найбільш стиглі та якісні вишні відправляють на патіо, де їх рівномірно розкладають для просушування у спеціальних теплицях.
Сушка триває 20 днів, до моменту, коли шкірка ягід набуває яскраво вираженого темного кольору, а зерно повністю відділяється від висушеної м'якоті, що перевіряють за характерним постукуванням зерна в середині засохлої оболонки. Вміст вологи у зерні має досягати 10-12%. На цьому етапі важливо ретельно перемішувати ягоди та відбирати дефекти.
Після сушіння ягоди збирають у мішки, а перед відправкою на експорт зерно очищають від верхніх шарів за допомогою халеру та упаковують у джутові мішки.
Відповіді на популярні запитання
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?

Соседние товары