Кава Колумбія Ель Рефюго свіжообсмажена в зернах від Barista Coffee Roasters
Свжообсмажена кава Колумбя Ель Рефюго вд BARISTA UA
Колумбія Ель Рефюго фільтр
359 грн.

Колумбія Ель Рефюго фільтр

В наявності
Товар в дорозі
Смак
Віскі, фінік, темна слива, вишня
Обсмажка
фільтр
Кислотність
ØØØØØØОООО
Гірчинка
ØØØØОООООО
Солодкість
ØØØØØØØØОО
Оцінка SCA
87
Спосіб приготування
крапельна кавоварка, пуровер, аеропрес, кемекс, френч-прес, турка, чашка, гейзер
359 грн.
loading...
Характеристики
Ферма
Ель Рефюго
Фермер
SAUL TAPIERO
Спосіб обробки
натуральний
Різновид
кастіло
Збір врожаю
жовтень 2022 - січень 2024 рік
Висота зростання, м над рівнем моря
1550
Оцінка Specialty Coffee Association
87
походження
Rodrigo Sanchez
Ферма El Refugio розташованa в громад Bateas в мунципалтет Acevedo, Huila найбільшому кавовому регіоні Колумбії. Регіон Huila розташований поблизу найвищого вулкана країни - Nevado del Huila. Гірська місцевсть вплинула на формування тут родючих вулканчних ґрунтів та значної висотності зростання кави з великими коливаннями температури вдень та вночі. Це уповільнює дозрівання вишні, що забезпечує насиченість, солодкість  чашки. Завдяки цьому Huila відома якістю своєї кави в усьому світі. Місцеві лоти регулярно здобувають визнання на Cup of Excellence, а в 2013 році регіон отримав Denomination of Origin статус.

НАТУРАЛЬНА ОБРОБКА

Після збору ягоди промивають та очищають від флуотерів. Найбльші стиглі та якісні вишні відправляють на патоі, де їх рівномірно розкладають для просушування у спеціальних теплицях. Сушка триває 20 днів, до моменту, коли шкірка ягід набуває яскраво вираженого темного кольору, а зерно повністю відділяється від висушеної м'якоті, що перевіряють за характерним постукуванням зерна в середині засохлої оболонки. Вміст вологи у зерні має досягати 10-12%. На цьому етап важливо ретельно перемішувати ягоди та відбирати дефекти. Після сушіння ягоди збирають у мішки, а перед відправкою на експорт зерно очищають від верхніх шарів за допомогою халеру та упаковують у джутові мішки.
Відповіді на популярні запитання
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?

Рекомендуємо

  • Рекомендуємо
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Кенія Кегва фільтр

    Кенія Кегва фільтр

    Вишня, абрикос, мигдаль

    від 297 грн.
  • Рекомендуємо
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Колумбія Ель Порвенір натура

    Колумбія Ель Порвенір натура

    Персик, нектарин, малина

    від 365 грн.
  • carbonic maceration
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Колумбія Ла Лома carbonic maceration

    Колумбія Ла Лома carbonic maceration

    Кавун, ром, іриска

    від 495 грн.
  • Рекомендуємо
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Руанда Акагера хані фільтр

    Руанда Акагера хані фільтр

    Чайна троянда, білий виноград, тропічні фрукти, віскі

    від 378 грн.