Савальдор Моразан фільтр
405 грн.
Савальдор Моразан фільтр
В наявності
Товар в дорозі
- Смак
- Сухофрукти, цитрусові, лісовий горіх
- Обсмажка
- фільтр
- Кислотність
- ØØØØØООООО
- Гірчинка
- ØØØØØООООО
- Солодкість
- ØØØØØØОООО
- Оцінка SCA
- 84.5
- Спосіб приготування
- аеропрес, турка, чашка, крапельна кавоварка, пуровер, кемекс, френч-прес
405 грн.
loading...
Характеристики
- Департамент
- Моразан
- Спосіб обробки
- натуральний
- Різновид
- Cuscatleco
- Збір врожаю
- 2025 рік
- Оцінка Specialty Coffee Association
- 84.5
походження
ACALEM DE R.L. (Asociacion Agropecuaria Caficultora de la Sierra Lenca de Morazán de Responsabilidad Limitada) була заснована у 2011 році в гірському регіоні Morazán, El Salvador. Асоціація об’єднує 47 членів та окремих виробників, орієнтованих на інновації та сталість. Вони працюють за підходом Blue Harvest, який просуває CRS, і цього року підготували спеціальні лоти для !Fest Coffee Mission, використовуючи натуральну та анаеробну ферментацію тривалістю 90–120 годин. Усі ягоди відбираються виключно вручну. Ферми розташовані на висотах 1,000–1,250 MASL, де здебільшого вирощується сорт Cuscatleco. Після ферментації кава сушиться на африканських ліжках та патіо. Збір врожаю триває з листопада по лютий (іноді до березня), при цьому
відбирають лише стиглі вишні, які потім розділяють за cup profile. Каву висушують до рівня вологості 10.50–11.50%.
Регіон Sierra Lenca / Cacahuatique Mountain Range відзначається глинисто-суглинистими ґрунтами, високим вмістом органіки, тіньовими навісами та багатою біорізноманітністю. Ферми тут є частиною важливого водозбору, що захищає водні ресурси, ґрунти та дику природу. До збору врожаю активно залучалися жінки та молодь, що створило додатковий дохід і зміцнило стійкість місцевих громад.
У високогір’ї Morazán гірські масиви Sierra Lenca та Cacahuatique створюють ідеальні умови для вирощування спешелті кави. Висоти 1,000–1,250 метрів приносять прохолодніше повітря, стабільні опади та цілорічну вологість, що дозволяє кавовим ягодам дозрівати повільніше й формувати багатошаровий, складний смак. Присутність хмарних лісів стабілізує мікроклімат, захищаючи рослини від екстремальних умов і водночас підтримуючи біорізноманіття та родючість ґрунтів. Вирощування кави в El Salvador почалося у XIX столітті та швидко стало основою економіки країни, в окремі періоди забезпечуючи майже половину ВВП. Хоча громадянська війна та хвороби згодом суттєво вплинули на виробництво, такі регіони, як Morazán, зберегли міцні кавові традиції.
відбирають лише стиглі вишні, які потім розділяють за cup profile. Каву висушують до рівня вологості 10.50–11.50%.
Регіон Sierra Lenca / Cacahuatique Mountain Range відзначається глинисто-суглинистими ґрунтами, високим вмістом органіки, тіньовими навісами та багатою біорізноманітністю. Ферми тут є частиною важливого водозбору, що захищає водні ресурси, ґрунти та дику природу. До збору врожаю активно залучалися жінки та молодь, що створило додатковий дохід і зміцнило стійкість місцевих громад.
У високогір’ї Morazán гірські масиви Sierra Lenca та Cacahuatique створюють ідеальні умови для вирощування спешелті кави. Висоти 1,000–1,250 метрів приносять прохолодніше повітря, стабільні опади та цілорічну вологість, що дозволяє кавовим ягодам дозрівати повільніше й формувати багатошаровий, складний смак. Присутність хмарних лісів стабілізує мікроклімат, захищаючи рослини від екстремальних умов і водночас підтримуючи біорізноманіття та родючість ґрунтів. Вирощування кави в El Salvador почалося у XIX столітті та швидко стало основою економіки країни, в окремі періоди забезпечуючи майже половину ВВП. Хоча громадянська війна та хвороби згодом суттєво вплинули на виробництво, такі регіони, як Morazán, зберегли міцні кавові традиції.
Відповіді на популярні запитання
-
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
-
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
-
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
-
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
-
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
-
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?