Кава Сальвадор Моразан фільтр свіжообсмажена в зернах від Barista Coffee Roasters
Свжообсмажена кава в зернах Сальвадор Моразан вд BARSITA COFFEE ROASTERS - безкоштовна доставка BARSITA UA
Савальдор Моразан фільтр
405 грн.

Савальдор Моразан фільтр

В наявності
Товар в дорозі
Смак
Сухофрукти, цитрусові, лісовий горіх
Обсмажка
фільтр
Кислотність
ØØØØØООООО
Гірчинка
ØØØØØООООО
Солодкість
ØØØØØØОООО
Оцінка SCA
84.5
Спосіб приготування
аеропрес, турка, чашка, крапельна кавоварка, пуровер, кемекс, френч-прес
405 грн.
loading...
Характеристики
Департамент
Моразан
Спосіб обробки
натуральний
Різновид
Cuscatleco
Збір врожаю
2025 рік
Оцінка Specialty Coffee Association
84.5
походження
Сальвадор ферма Сан Хосе Маурцо Ескалон barista ua
ACALEM DE R.L. (Asociacion Agropecuaria Caficultora de la Sierra Lenca de Morazán de Responsabilidad Limitada) була заснована у 2011 році в гірському регіоні Morazán, El Salvador. Асоціація об’єднує 47 членів та окремих виробників, орієнтованих на інновації та сталість. Вони працюють за підходом Blue Harvest, який просуває CRS, і цього року підготували спеціальні лоти для !Fest Coffee Mission, використовуючи натуральну та анаеробну ферментацію тривалістю 90–120 годин. Усі ягоди відбираються виключно вручну. Ферми розташовані на висотах 1,000–1,250 MASL, де здебільшого вирощується сорт Cuscatleco. Після ферментації кава сушиться на африканських ліжках та патіо. Збір врожаю триває з листопада по лютий (іноді до березня), при цьому
відбирають лише стиглі вишні, які потім розділяють за cup profile. Каву висушують до рівня вологості 10.50–11.50%.

Регіон Sierra Lenca / Cacahuatique Mountain Range відзначається глинисто-суглинистими ґрунтами, високим вмістом органіки, тіньовими навісами та багатою біорізноманітністю. Ферми тут є частиною важливого водозбору, що захищає водні ресурси, ґрунти та дику природу. До збору врожаю активно залучалися жінки та молодь, що створило додатковий дохід і зміцнило стійкість місцевих громад.

У високогір’ї Morazán гірські масиви Sierra Lenca та Cacahuatique створюють ідеальні умови для вирощування спешелті кави. Висоти 1,000–1,250 метрів приносять прохолодніше повітря, стабільні опади та цілорічну вологість, що дозволяє кавовим ягодам дозрівати повільніше й формувати багатошаровий, складний смак. Присутність хмарних лісів стабілізує мікроклімат, захищаючи рослини від екстремальних умов і водночас підтримуючи біорізноманіття та родючість ґрунтів. Вирощування кави в El Salvador почалося у XIX столітті та швидко стало основою економіки країни, в окремі періоди забезпечуючи майже половину ВВП. Хоча громадянська війна та хвороби згодом суттєво вплинули на виробництво, такі регіони, як Morazán, зберегли міцні кавові традиції.

Відповіді на популярні запитання
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?

Спробуйте

  • Новинка
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Гондурас Лас Калаверас фільтр

    Гондурас Лас Калаверас фільтр

    Сухофрукти, цитрусові, лісовий горіх

    від 425 грн.
  • Новинка
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Ефіопія Гуджи Урага натура

    Ефіопія Гуджи Урага натура

    Полуниця, ананас, манго, мед, ваніль

    від 453 грн.
  • Новинка
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Колумбія Санта Моніка DIEGO HORTA

    Колумбія Санта Моніка DIEGO HORTA

    Рожевий персик, яблучний сидр, ваніль, ром

    від 415 грн.
  • Новинка
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Коста Ріка Ла Катарата

    Коста Ріка Ла Катарата

    Стиглий персик, червоне яблуко, шоколад

    від 445 грн.