Ефіопія Сідамо Мекуріа натура еспресо
395 грн.
Ефіопія Сідамо Мекуріа натура еспресо
В наявності
Товар в дорозі
- Смак
- Червона смородина, абрикос, чорний чай
- Обсмажка
- еспресо
- Кислотність
- ØØØØØООООО
- Гірчинка
- ØØØØОООООО
- Солодкість
- ØØØØØØØООО
- Оцінка SCA
- 85
- Спосіб приготування
- аеропрес, турка, чашка, гейзер, еспресо
395 грн.
loading...
Характеристики
- Регіон
- Сідамо
- Виробник
- Mr. MEKURIA
- Спосіб обробки
- натуральний
- Різновид
- 74110, 74112
- Збір врожаю
- 2024 рік
- Оцінка Specialty Coffee Association
- 85
походження
Це зерно походить із вореди Бенса (Bensa) зони Сідама (Sidamo) з одноіменного регіону, що вважається найбільшим кавовим регіоном в Ефіопії. Регіон простягається на родючих високогір’ях на південь від озера Аваса в долині Рифт. Висота коливається від 1500 до 2200 м над рівнем моря, що означає, що кава повільно дозріває при низьких температурах, розвиваючи солодший смак і приємну кислинку в профілі. Така висотність кваліфікує каву Sidamo як Strictly High Grown (SHG) / Strictly Hard Bean (SHB). Ґрунт, що характеризується високою родючістю, та річна кількість опадів
1200–2000 мм створюють ідеальні умови для вирощування кави.
Бенса - найвища вореда в межах Сідама (1800 - 2300 м.н.р.м.), це робить профіль місцевої кави більш комплексним та фруктовим.
Цей лот був виготовлений паном Mekuria, який уже понад 4 роки є партнером Lulo Coffee -- компанії заснованої Mr. Robel Kidane, сертифікованим Q-processing спеціалістом, та його родиною. Вона працює з кавою, що походить переважно з регіонів на схід від рифтової долини; Сідама, Західний Арсі,
Гедео (Йіргачеффе) і Гуджі.
Lulo має 2 власні ферми, кілька станцій обробки, а також сорсить зерно у партнерів. Зараз з ними співпрацюють понад 30 фермерів у рамках програми “Lulo Promise”. З її допомогою Lulo допомагають фермерам знайти ринок для високоякісної кави з окремих ферм. При цьому до 88% вартості кави передається виробникам. Lulo дотримуються принципів органічного виробництва, тому ні вони ні їхні фермери-партнери не використовують хімікатів як добрив, інсектицидів чи пестицидів. Усю каву вирощують органічно із застосуванням компостів, виготовлених з опалого листя, скошених бур’янів, коров’ячого перегною та кавової пульпи.
1200–2000 мм створюють ідеальні умови для вирощування кави.
Бенса - найвища вореда в межах Сідама (1800 - 2300 м.н.р.м.), це робить профіль місцевої кави більш комплексним та фруктовим.
Цей лот був виготовлений паном Mekuria, який уже понад 4 роки є партнером Lulo Coffee -- компанії заснованої Mr. Robel Kidane, сертифікованим Q-processing спеціалістом, та його родиною. Вона працює з кавою, що походить переважно з регіонів на схід від рифтової долини; Сідама, Західний Арсі,
Гедео (Йіргачеффе) і Гуджі.
Lulo має 2 власні ферми, кілька станцій обробки, а також сорсить зерно у партнерів. Зараз з ними співпрацюють понад 30 фермерів у рамках програми “Lulo Promise”. З її допомогою Lulo допомагають фермерам знайти ринок для високоякісної кави з окремих ферм. При цьому до 88% вартості кави передається виробникам. Lulo дотримуються принципів органічного виробництва, тому ні вони ні їхні фермери-партнери не використовують хімікатів як добрив, інсектицидів чи пестицидів. Усю каву вирощують органічно із застосуванням компостів, виготовлених з опалого листя, скошених бур’янів, коров’ячого перегною та кавової пульпи.
Відповіді на популярні запитання
-
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
-
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
-
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
-
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
-
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
-
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?