Кенія Кегва еспресо
297 грн.
Кенія Кегва еспресо
В наявності
Товар в дорозі
- Смак
- Вишня, абрикос, мигдаль
- Обсмажка
- еспресо
- Кислотність
- ØØØØØØООО
- Гірчинка
- ØØОООООООО
- Солодкість
- ØØØØØØØØОО
- Оцінка SCA
- 84.5
- Спосіб приготування
- еспресо, турка, гейзер
297 грн.
loading...
Характеристики
- Станція обробки
- Кегва
- Кооператив
- Нгіріамбу
- Спосіб обробки
- мита з сухою ферментацією
- Різновид
- SL 28, SL 34, Батіан
- Збір врожаю
- жовтень 2022 - січень 2023
- Висота зростання, м над рівнем моря
- 1580
- Оцінка Specialty Coffee Association
- 84.5
походження
Станція Кегва (Kegwa) є частиною кооперативного товариства Нгіріамбу (Ngiriambu), створеного в 1997 році. На сьогодні Ngiriambu має 4500 зареєстрованих членів, яким постійно надається підтримка, в тому числі обробка кави на двох станціях: Kiri та Kegwa. Остання була створена у 1979 році і зараз обслуговує 1900 дрібних фермерів у районі Njukiini в окрузі Kirinyaga на схилах гори Кенія. Станція межує з лісом Njukiini, тому мікроклімат дуже прохолодний протягом усього року.
Для цього району характерні бімодальні опади та температури від 10 до 26 градусів. Тривалі дощі припадають на березень - травень, якраз у період цвітіння перед основним урожаєм. Округ Kirinyaga знаходиться на південному схилі найвищої гори країни – Mt.Kenia (5199м). Завдяки високому схилу (ферми знаходяться на висоті 1500 – 1600 м.н.р.м.), родючим вулканічним грунтам та тропічному клімату кава з Kirinyaga вважається однією з кращих у Кенії і характеризується гладким тілом та яскравою кислотністю. Кооперативне товариство кавових фермерів Gitugu (Гітугу) є одним із членів Meru Coffee Cooperative Union, що знаходиться в окрузі Меру. Гітугу розташований на східних схилах гори Кенія та складається з дрібних ферм, які працюють в різних сферах сільського господарства, включаючи вирощування кави, чаю.
МИТА ОБРОБКА + 24 ГОД СУХОЇ ФЕРМЕНТАЦІЇ
Перед процесом митої обробки вся кава, ретельно відібрана вручну, очищається від м'якоті та проходить 24 години сухої ферментації. Після промивання вона сушиться на патіо з постійним перемішуванням до тих пір, поки вологість у зерні не досягне 13%. Потім кава переміщується у підняті контейнери для кондиціонування. Вони робляться із дротяної сітки і забезпечують циркуляцію повітря на 360 градусів. Зарно залишається тут і регулярно перевертається в очікуванні доставки до станції сухої обробки. На останньому етапі кава відправляється видалення всіх верхніх шарів. Після чого пакується в джутові мішки по 60 кг із захистом GrainPro і відправляється на експорт.
Для цього району характерні бімодальні опади та температури від 10 до 26 градусів. Тривалі дощі припадають на березень - травень, якраз у період цвітіння перед основним урожаєм. Округ Kirinyaga знаходиться на південному схилі найвищої гори країни – Mt.Kenia (5199м). Завдяки високому схилу (ферми знаходяться на висоті 1500 – 1600 м.н.р.м.), родючим вулканічним грунтам та тропічному клімату кава з Kirinyaga вважається однією з кращих у Кенії і характеризується гладким тілом та яскравою кислотністю. Кооперативне товариство кавових фермерів Gitugu (Гітугу) є одним із членів Meru Coffee Cooperative Union, що знаходиться в окрузі Меру. Гітугу розташований на східних схилах гори Кенія та складається з дрібних ферм, які працюють в різних сферах сільського господарства, включаючи вирощування кави, чаю.
МИТА ОБРОБКА + 24 ГОД СУХОЇ ФЕРМЕНТАЦІЇ
Перед процесом митої обробки вся кава, ретельно відібрана вручну, очищається від м'якоті та проходить 24 години сухої ферментації. Після промивання вона сушиться на патіо з постійним перемішуванням до тих пір, поки вологість у зерні не досягне 13%. Потім кава переміщується у підняті контейнери для кондиціонування. Вони робляться із дротяної сітки і забезпечують циркуляцію повітря на 360 градусів. Зарно залишається тут і регулярно перевертається в очікуванні доставки до станції сухої обробки. На останньому етапі кава відправляється видалення всіх верхніх шарів. Після чого пакується в джутові мішки по 60 кг із захистом GrainPro і відправляється на експорт.
Відповіді на популярні запитання
-
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
-
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
-
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
-
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
-
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
-
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
Рекомендуємо
-
Бестселлер
Ефіопія Гуджи Герба натуральна
Груша, нектарин, молочний шоколад, червоне яблуко
від 286 грн. -
-
-
Рекомендуємо
Сальвадор Сан Хосе натура еспресо
Темні ягоди, смородина, молочний шоколад
від 325 грн.