Кава Ефіопія Адорсі мита свіжообсмажена в зернах від Barista Coffee Roasters
Свжообсмажена кава Ефопя Адорс мита пд фльтр вд barista ua
Ефіопія Адорсі Gr 1 мита фільтр
329 грн.
382 грн.

Ефіопія Адорсі Gr 1 мита фільтр

В наявності
Товар в дороге
Смак
Апельсин, малина, персик
Обсмажка
фільтр
Кислотність
ØØØØØØОООО
Гірчинка
ØØОООООООО
Солодкість
ØØØØØØØØОО
Оцінка SCA
86.5
Спосіб приготування
крапельна кавоварка, пуровер, аеропрес, кемекс, френч-прес, турка, чашка
329 грн.
382 грн.
loading...
Характеристики
Округ / муніципалітет
Іргачіфе / Аріча
Станція обробки
Адорсі
Спосіб обробки
мита
Збір врожаю
жовтень 22 - січень 23
Висота зростання, м над рівнем моря
1900-2100
Оцінка Specialty Coffee Association
86.5
походження
4
Це зерно походить з округу Іргачіфе (Yirgachefe) на південному заході Єфіопії. Yirgachefe славиться однією з найбільш якісних кав у світі, що досягається завдяки теплому тропічному клімату, родючим ґрунтам та значній висотності. Плантації тут знаходяться на висоті від 2000 м.н.р.м. Така висотність кваліфікує каву Yirgacheffe як Strictly High Grown (SHG) / Strictly Hard Bean (SHB). Це означає, що ягоди дозрівають повільніше, забезпечуючи додатковий час дерева для доставки живильних речовин до збільшення та розвитку яскравих смаків. Багаторічна історія та традиції місцевих фермерів дозволяють вирощувати кавуприродним шляхом без додавання хімічних добрив, що робить її органічною таекологічно чистою.
Cтанція обробки Adorsi була заснована в одноіменному селі в окрузі Shakiso у 2018 році трейдинговою компанією Testi. Станція знаходиться на висоті 1900 -2100 м.н.р.м. і обслуговує близько 800 фермерів в регіоні.

МИТА ОБРОБКА

Основна мета методу полягає в очищенні зерна від м'якоті одразу після збору врожаю. Через 6-8 годин після збору ягоди очищуються і проходять 36-48 годин ферментації в резервуарах. Далі каву промивають, і очищають від м'якоті. Потім зерно висушують на африканських ліжках під параболічними тіньовими сітками поки вміст вологості становитиме 12 %. В середньому цей процес триває 5-7 днів.
Зерно зберігається у парчменті від одного до двох місяців. Перед відправкою на експорт його очищають за допомогою халлеру.
Відповіді на популярні запитання
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?

Рекомендуємо