Кава Кенія Кегва свіжообсмажена в зернах від Barista Coffee Roasters
Свжообсмажена кава Кеня Кегва мита пд фльтр вд barista ua
Кенія Кегва фільтр
284 грн.

Кенія Кегва фільтр

В наявності
Товар в дороге
Смак
Вишня, абрикос, мигдаль
Обсмажка
фільтр
Кислотність
ØØØØØØООО
Гірчинка
ØØОООООООО
Солодкість
ØØØØØØØØОО
Оцінка SCA
84.5
Спосіб приготування
крапельна кавоварка, пуровер, аеропрес, кемекс, френч-прес, турка, чашка, гейзер
284 грн.
loading...
Характеристики
Станція обробки
Кегва
Кооператив
Нгіріамбу
Спосіб обробки
мита з сухою ферментацією
Різновид
SL 28, SL 34, Батіан
Збір врожаю
жовтень 2022 - січень 2023
Висота зростання, м над рівнем моря
1580
Оцінка Specialty Coffee Association
84.5
походження
meruplantaziakofe-1
Станція Кегва (Kegwa) є частиною кооперативного товариства Нгіріамбу (Ngiriambu), створеного в 1997 році. На сьогодні Ngiriambu має 4500 зареєстрованих членів, яким постійно надається підтримка, в тому числі обробка кави на двох станціях: Kiri та Kegwa. Остання була створена у 1979 році і зараз обслуговує 1900 дрібних фермерів у районі Njukiini в окрузі Kirinyaga на схилах гори Кенія. Станція межує з лісом Njukiini, тому мікроклімат дуже прохолодний протягом усього року.

Для цього району характерні бімодальні опади та температури від 10 до 26 градусів. Тривалі дощі припадають на березень - травень, якраз у період цвітіння перед основним урожаєм. Округ Kirinyaga знаходиться на південному схилі найвищої гори країни – Mt.Kenia (5199м). Завдяки високому схилу (ферми знаходяться на висоті 1500 – 1600 м.н.р.м.), родючим вулканічним грунтам та тропічному клімату кава з Kirinyaga вважається однією з кращих у Кенії і характеризується гладким тілом та яскравою кислотністю. Кооперативне товариство кавових фермерів Gitugu (Гітугу) є одним із членів Meru Coffee Cooperative Union, що знаходиться в окрузі Меру. Гітугу розташований на східних схилах гори Кенія та складається з дрібних ферм, які працюють в різних сферах сільського господарства, включаючи вирощування кави, чаю.

МИТА ОБРОБКА + 24 ГОД СУХОЇ ФЕРМЕНТАЦІЇ

Перед процесом митої обробки вся кава, ретельно відібрана вручну, очищається від м'якоті та проходить 24 години сухої ферментації. Після промивання вона сушиться на патіо з постійним перемішуванням до тих пір, поки вологість у зерні не досягне 13%. Потім кава переміщується у підняті контейнери для кондиціонування. Вони робляться із дротяної сітки і забезпечують циркуляцію повітря на 360 градусів. Зарно залишається тут і регулярно перевертається в очікуванні доставки до станції сухої обробки. На останньому етапі кава відправляється  видалення всіх верхніх шарів. Після чого пакується в джутові мішки по 60 кг із захистом GrainPro і відправляється на експорт.


Відповіді на популярні запитання
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?

Рекомендуємо