Кава Руанда Акагера хані обробка свіжообсмажена в зернах від Barista Coffee Roasters
Свжообсмажена кава Руанда Акагера еспресо в зернах вд BARISTA UA
Руанда Акагера хані еспресо
359 грн.

Руанда Акагера хані еспресо

В наявності
Товар в дороге
Смак
Чайна троянда, білий виноград, тропічні фрукти, віскі
Обсмажка
еспресо
Кислотність
ØØØØØØОООО
Гірчинка
ØØØООООООО
Солодкість
ØØØØØØØØОО
Оцінка SCA
87.5
Спосіб приготування
аеропрес, кемекс, турка, чашка, гейзер, еспресо
359 грн.
loading...
Характеристики
Зона
Кабаре
Спосіб обробки
хані
Різновид
бурбон
Збір врожаю
березень - червень 2023 рік
Висота зростання, м над рівнем моря
1680
Оцінка Specialty Coffee Association
87.5
походження
meruplantaziakofe-1
Зона Kabare на сході Руанди, що є частиною кавового регіону Akagera. Територія характеризується помірним кліматом з порівняно невеликою кількістю опадів, родючим, багатим ґрунтом і висотністю понад 1500 м.н.р.м. Значна кількість місцевих плантацій знаходяться біля підніжжя найбільшого охоронюваного водно-болотного угіддя Центральної Африки – Національного парку Акагера.

Понад 95% вирощуваних тут різновидів - Bourbon. Акагера розташована на нижчій висоті,ніж інші 4 регіони, тому її кава має дещо нижчу кислотність. Однак він може похвалитися солодким ягідним і пряним профілем з насиченими квітковими нотами.

Akagera Coffee Project був заснований Egide Murindababisha в 2016 році. Це соціальне підприємство в районі Kayonza, яке крім вирощування та виробництва якісної кави, активно займається громадською діяльністю. АСР працюють із 1150 місцевимифермерами, що мають невеликі сімейні плантації (1-2 га) на висоті від 1450 до 2400м.н.р.м. Переважну частку кави становить різновид BM 139 – Bourbon Mayaguez. Нещодавно почали ще вирощувати RAB C15, який показав навіть більшу стійкість до хвороб.

ОБРОБКА HONEY
Після збору кавові ягоди переміщують на станцію митої обробки де їх очищають від зовнішньої шкірки і депульпатором відокремлюють частину м'якоті від зерна. Далі зерно сушать на африканських ліжках під сонцем до тих пір, поки вологість не досягне 12%. Це може тривати 15-30 днів, залежно від кліматичних умов на момент обробки та різновиду. Кава ферментується і висушується з залишками клейковини золотистого кольору, схожого на мед. Звідси і назва методу. Після цього зерно зберігається в мішках протягом одного-двох місяців, а перед відправкою на експорт очищається за допомогою халлера.
Відповіді на популярні запитання
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?

Рекомендуємо