Кава Індія Мусонний Малабар свіжообсмажена в зернах від Barista Coffee Roasters
Свежеобжаренный спешелти кофе Индия Мусонный Малабар
Індія Мусонний Малабар
283 грн.

Індія Мусонний Малабар

В наявності
Товар в дороге
Смак
Темний шоколад, кедр, вершки
Обсмажка
еспресо
Кислотність
ØООООООООО
Гірчинка
ØØØØØØОООО
Солодкість
ØØØØØООООО
Оцінка SCA
82
Спосіб приготування
турка, чашка, гейзер, еспресо
283 грн.
loading...
Вкусовой профиль
Аромат
темний шоколад, спеції, кедр
Букет
солодкі спеції, кедр, темний шоколад, вершки
Тіло
сиропне
Післясмак
тривале, з відтінками злаків та темного шоколаду
Характеристики
Регіон
Малабарське узбережжя
Кооператив
Аспінвол
Різновид
кент, s6, s9, s795
Спосіб обробки
специфічна натуральна
Збір врожаю
травень-червень 2023
Висота зростання, м над рівнем моря
450-900
Оцінка Specialty Coffee Association
82
походження
91b47a2460efbc880d74e80efccf0f88
00f75718ddb6681c102fa0f3f31c5c49
ee7373d9cd80de1569622e6888abb427
4c1a269954f16850f3b26a6185d4da84
Мусонний Малабар - унікальний за своїм смаковим профілем кави. Відтінки спецій, ноти мускатного горіха і солодко-цвілий відтінок роблять його смак таким, що легко запам'ятовується. Зазвичай Малабар не залишає нікого байдужим або подобається, або ні. Він також добре підходить тим, хто тільки починає свій кавовий шлях - смаковий профіль легко запам'ятати і ще легше знайти в цій же каві через якийсь час (на відміну від, скажімо, «Ефіопії», де спектр смаків варіюється від сухого Сідамо 4 до топового мытого (Іргачеффе). Солодкі плісняві відтінки можуть відлякати, а можуть і порадувати, згадаємо сир Дор Блю - який теж зазвичай або люблять, або не переносять. Назва «Мусонний Малабар» походить від назви мусонних вітрів на узбережжі Малабару.

Мусонна обробка здійснюється в такий спосіб. Використовується кава сухої обробки. Під час мусонного сезону - з червня по серпень - зелені зерна, отримані в результаті сухої обробки, розкладаються на підлозі складів, що добре провітрюються, шаром 15-20 см.

Кава піддається впливу мусонних дощів та вітрів протягом 3-4 місяців, що змушує зерна набухати та втрачати початкову кислотність. Після цього зерна висушують, у них практично не залишається вологи, вони дуже об'ємні та легкі. Зерна продуваються вологими мусонними вітрами. Кава часто перемішують і перевертають. Зерна поглинають вологу і проходять ряд біохімічних і фізичних змін - збільшуються у розмірі, змінюють колір тощо.

Вологе повітря мусонного сезону проникає у мішки. Зерна в мішках починають «роздмухуватися», мішки надуваються теж і іноді навіть лопаються по швах. Після того, як зерна набухнуть до потрібного рівня, їх знову розсипають по підлозі. Далі цей процес повторюється знову, доки зерна не набудуть золотистого відтінку. Уся процедура займає від 12 до 16 тижнів.

Після «мусонування» зерна проходять обробку на устаткуванні — полірування, грейдинг, сортування за кольором. Перед упаковкою для експорту зерна проходять ручне сортування.
ВІДПОВІДІ НА ПОПУЛЯРНІ ЗАПИТАННЯ
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?

Спробуйте