Кава Індія Мусонний Малабар свіжообсмажена в зернах від Barista Coffee Roasters
Свежеобжаренный спешелти кофе Индия Мусонный Малабар
Індія Мусонний Малабар
325 грн.

Індія Мусонний Малабар

В наявності
Товар в дорозі
Смак
Темний шоколад, кедр, вершки
Обсмажка
еспресо
Кислотність
ØООООООООО
Гірчинка
ØØØØØØОООО
Солодкість
ØØØØØООООО
Оцінка SCA
82
Спосіб приготування
турка, чашка, гейзер, еспресо
325 грн.
loading...
Вкусовой профиль
Аромат
темний шоколад, спеції, кедр
Букет
солодкі спеції, кедр, темний шоколад, вершки
Тіло
сиропне
Післясмак
тривале, з відтінками злаків та темного шоколаду
Характеристики
Регіон
Малабарське узбережжя
Кооператив
Аспінвол
Різновид
кент, s6, s9, s795
Спосіб обробки
специфічна натуральна
Збір врожаю
травень-червень 2023
Висота зростання, м над рівнем моря
450-900
Оцінка Specialty Coffee Association
82
походження
Мусонний Малабар - унікальний за своїм смаковим профілем кави. Відтінки спецій, ноти мускатного горіха і солодко-цвілий відтінок роблять його смак таким, що легко запам'ятовується. Зазвичай Малабар не залишає нікого байдужим або подобається, або ні. Він також добре підходить тим, хто тільки починає свій кавовий шлях - смаковий профіль легко запам'ятати і ще легше знайти в цій же каві через якийсь час (на відміну від, скажімо, «Ефіопії», де спектр смаків варіюється від сухого Сідамо 4 до топового митого (Іргачеффе). Солодкі плісняві відтінки можуть відлякати, а можуть і порадувати, згадаємо сир Дор Блю - який теж зазвичай або люблять, або не переносять. Назва «Мусонний Малабар» походить від назви мусонних вітрів на узбережжі Малабару.

Мусонна обробка здійснюється в такий спосіб. Використовується кава сухої обробки. Під час мусонного сезону - з червня по серпень - зелені зерна, отримані в результаті сухої обробки, розкладаються на підлозі складів, що добре провітрюються, шаром 15-20 см.

Кава піддається впливу мусонних дощів та вітрів протягом 3-4 місяців, що змушує зерна набухати та втрачати початкову кислотність. Після цього зерна висушують, у них практично не залишається вологи, вони дуже об'ємні та легкі. Зерна продуваються вологими мусонними вітрами. Кава часто перемішують і перевертають. Зерна поглинають вологу і проходять ряд біохімічних і фізичних змін - збільшуються у розмірі, змінюють колір тощо.

Вологе повітря мусонного сезону проникає у мішки. Зерна в мішках починають «роздмухуватися», мішки надуваються теж і іноді навіть лопаються по швах. Після того, як зерна набухнуть до потрібного рівня, їх знову розсипають по підлозі. Далі цей процес повторюється знову, доки зерна не набудуть золотистого відтінку. Уся процедура займає від 12 до 16 тижнів.

Після «мусонування» зерна проходять обробку на устаткуванні — полірування, грейдинг, сортування за кольором. Перед упаковкою для експорту зерна проходять ручне сортування.
ВІДПОВІДІ НА ПОПУЛЯРНІ ЗАПИТАННЯ
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?

Рекомендуємо

  • Рекомендуємо
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Гватемала Ла Болса натура

    Гватемала Ла Болса натура

    Темні ягоди, цитруси, фінік

    від 325 грн.
  • Рекомендуємо
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Колумбія Ель Порвенір натура еспресо

    Колумбія Ель Порвенір натура еспресо

    Персик, нектарин, малина

    від 365 грн.
  • Рекомендуємо
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Сальвадор Сан Габріель еспресо

    Сальвадор Сан Габріель еспресо

    Чорниця, фінік, горіхове праліне, карамель

    від 365 грн.
  • Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Direct Trade - Barista Coffee Roasters
    Сальвадор Сан Хосе натура еспресо

    Сальвадор Сан Хосе натура еспресо

    Темні ягоди, смородина, молочний шоколад

    від 325 грн.