Колумбія Супремо Декаф
- Смак
- Без кофеїна, какао, карамель, сухофрукти, цитруси
- Обсмажка
- еспресо
- Кислотність
- ØØØØОООООО
- Гірчинка
- ØØØØØООООО
- Солодкість
- ØØØØØООООО
- Оцінка SCA
- 83.25
- Спосіб приготування
- турка, чашка, гейзер, еспресо, френч-прес
Декофеїнізація DCM – видалення кофеїну за допомогою дихлорметану. Спочатку зерна обробляють гарячою парою, що дозволяє розкритися порам зерна. Після цього відбувається обробка розчинником кофеїну дихлорметаном (CH2CL2). Кофеїн змивається водою, а пара видаляє із зерен залишки розчинника. Ризику для здоров'я від такої обробки немає жодного — дихлорметан руйнується при температурі 40 градусів. Він повністю видаляється з кави. Зерна, що пройшли таку обробку, виглядають темнішими, це особливості технології. При цьому максимально зберігається смак та аромат кави. Декофеїнізація DCM дає найкращий результат виведення кофеїну. У результаті його трохи більше 0,1%. В арабіці вміст кофеїну зазвичай 1-1,5%.
- Аромат
- какао, чорнослив, сухофрукти
- Букет
- какао, сухофрукти, цитруси, карамель
- Тіло
- делікатне
- Післясмак
- тривалий, солодкий
- Регіон
- Уіла
- Різновид
- катурра, катуаі
- Спосіб обрабки
- мита
- Спосіб декофеінізації
- DCM
- Збір врожаю
- березень-квітень 2024
- Висота зростання, м над рівнем моря
- 1300-1900
- Оцінка Specialty Coffee Association
- 83.25
-
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
-
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
-
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
-
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
-
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
-
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?