Колумбія Ель Рефюго еспресо
359 грн.
Колумбія Ель Рефюго еспресо
В наявності
Товар в дорозі
- Смак
- Віскі, фінік, темна слива, вишня
- Обсмажка
- еспресо
- Кислотність
- ØØØØØØОООО
- Гірчинка
- ØØØØОООООО
- Солодкість
- ØØØØØØØØОО
- Оцінка SCA
- 87
- Спосіб приготування
- крапельна кавоварка, пуровер, аеропрес, кемекс, френч-прес, турка, чашка, гейзер
359 грн.
loading...
Характеристики
- Ферма
- Ель Рефюго
- Фермер
- SAUL TAPIERO
- Спосіб обробки
- натуральний
- Різновид
- кастіло
- Збір врожаю
- жовтень 2022 - січень 2024 рік
- Висота зростання, м над рівнем моря
- 1550
- Оцінка Specialty Coffee Association
- 87
походження
Ферма El Refugio розташованa в громад Bateas в мунципалтет Acevedo, Huila найбільшому кавовому регіоні Колумбії. Регіон Huila розташований поблизу найвищого вулкана країни - Nevado del Huila. Гірська місцевсть вплинула на формування тут родючих вулканчних ґрунтів та значної висотності зростання кави з великими коливаннями температури вдень та вночі. Це уповільнює дозрівання вишні, що забезпечує насиченість, солодкість чашки. Завдяки цьому Huila відома якістю своєї кави в усьому світі. Місцеві лоти регулярно здобувають визнання на Cup of Excellence, а в 2013 році регіон отримав Denomination of Origin статус.
НАТУРАЛЬНА ОБРОБКА
Після збору ягоди промивають та очищають від флуотерів. Найбльші стиглі та якісні вишні відправляють на патоі, де їх рівномірно розкладають для просушування у спеціальних теплицях. Сушка триває 20 днів, до моменту, коли шкірка ягід набуває яскраво вираженого темного кольору, а зерно повністю відділяється від висушеної м'якоті, що перевіряють за характерним постукуванням зерна в середині засохлої оболонки. Вміст вологи у зерні має досягати 10-12%. На цьому етап важливо ретельно перемішувати ягоди та відбирати дефекти. Після сушіння ягоди збирають у мішки, а перед відправкою на експорт зерно очищають від верхніх шарів за допомогою халеру та упаковують у джутові мішки.
НАТУРАЛЬНА ОБРОБКА
Після збору ягоди промивають та очищають від флуотерів. Найбльші стиглі та якісні вишні відправляють на патоі, де їх рівномірно розкладають для просушування у спеціальних теплицях. Сушка триває 20 днів, до моменту, коли шкірка ягід набуває яскраво вираженого темного кольору, а зерно повністю відділяється від висушеної м'якоті, що перевіряють за характерним постукуванням зерна в середині засохлої оболонки. Вміст вологи у зерні має досягати 10-12%. На цьому етап важливо ретельно перемішувати ягоди та відбирати дефекти. Після сушіння ягоди збирають у мішки, а перед відправкою на експорт зерно очищають від верхніх шарів за допомогою халеру та упаковують у джутові мішки.
Відповіді на популярні запитання
-
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
-
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
-
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
-
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
-
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
-
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
Рекомендуємо
-
-
-
Рекомендуємо
Руанда Акагера хані еспресо
Чайна троянда, білий виноград, тропічні фрукти, віскі
від 378 грн. -
Рекомендуємо
Сальвадор Сан Хосе натура еспресо
Темні ягоди, смородина, молочний шоколад
від 325 грн.