Кава Кенія Кегва свіжообсмажена в зернах від Barista Coffee Roasters
Свжообсмажена кава Кеня Кегва мита пд еспресо вд barista ua
Кенія Кегва еспресо
284 грн.

Кенія Кегва еспресо

В наявності
Товар в дороге
Смак
Вишня, абрикос, мигдаль
Обсмажка
еспресо
Кислотність
ØØØØØØООО
Гірчинка
ØØОООООООО
Солодкість
ØØØØØØØØОО
Оцінка SCA
84.5
Спосіб приготування
еспресо, турка, гейзер
284 грн.
loading...
Характеристики
Станція обробки
Кегва
Кооператив
Нгіріамбу
Спосіб обробки
мита з сухою ферментацією
Різновид
SL 28, SL 34, Батіан
Збір врожаю
жовтень 2022 - січень 2023
Висота зростання, м над рівнем моря
1580
Оцінка Specialty Coffee Association
84.5
походження
meruplantaziakofe-1
Станція Кегва (Kegwa) є частиною кооперативного товариства Нгіріамбу (Ngiriambu), створеного в 1997 році. На сьогодні Ngiriambu має 4500 зареєстрованих членів, яким постійно надається підтримка, в тому числі обробка кави на двох станціях: Kiri та Kegwa. Остання була створена у 1979 році і зараз обслуговує 1900 дрібних фермерів у районі Njukiini в окрузі Kirinyaga на схилах гори Кенія. Станція межує з лісом Njukiini, тому мікроклімат дуже прохолодний протягом усього року.

Для цього району характерні бімодальні опади та температури від 10 до 26 градусів. Тривалі дощі припадають на березень - травень, якраз у період цвітіння перед основним урожаєм. Округ Kirinyaga знаходиться на південному схилі найвищої гори країни – Mt.Kenia (5199м). Завдяки високому схилу (ферми знаходяться на висоті 1500 – 1600 м.н.р.м.), родючим вулканічним грунтам та тропічному клімату кава з Kirinyaga вважається однією з кращих у Кенії і характеризується гладким тілом та яскравою кислотністю. Кооперативне товариство кавових фермерів Gitugu (Гітугу) є одним із членів Meru Coffee Cooperative Union, що знаходиться в окрузі Меру. Гітугу розташований на східних схилах гори Кенія та складається з дрібних ферм, які працюють в різних сферах сільського господарства, включаючи вирощування кави, чаю.

МИТА ОБРОБКА + 24 ГОД СУХОЇ ФЕРМЕНТАЦІЇ

Перед процесом митої обробки вся кава, ретельно відібрана вручну, очищається від м'якоті та проходить 24 години сухої ферментації. Після промивання вона сушиться на патіо з постійним перемішуванням до тих пір, поки вологість у зерні не досягне 13%. Потім кава переміщується у підняті контейнери для кондиціонування. Вони робляться із дротяної сітки і забезпечують циркуляцію повітря на 360 градусів. Зарно залишається тут і регулярно перевертається в очікуванні доставки до станції сухої обробки. На останньому етапі кава відправляється  видалення всіх верхніх шарів. Після чого пакується в джутові мішки по 60 кг із захистом GrainPro і відправляється на експорт.


Відповіді на популярні запитання
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Яку обсмажку обрати: фільтр чи еспресо?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що таке спешелті кава та що означають бали кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?
Що означає назви фруктів, солодощів і так далі в описі смаку кави?

Рекомендуємо